BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

2014-2015, VII. Bitirme Projeleri Sergisi

Mühendislik Fakültesi

2014 – 2015 Akademik Yılı
7. Bitirme Projeleri Sergisi ’nin
açılış törenine katılmanız bizleri onurlandırmıştır.


Prof. Dr. Berna DENGİZ               Prof. Dr. Ali HABERAL 
Dekan                                          Rektör

Tarih : 4 Haziran 2015 Perşembe Saat: 10:00
Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu – Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü
Eskişehir Yolu 20.km Etimesgut / Ankara
TEL: (312) 246 66 58 - 59

 

7. BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ AÇILIŞ PROGRAMI

10:00 – 10:30 Açılış
10:30 – 11.00 Ödül Töreni ve Dans Gösterisi
11:00 – 12:00 Serginin gezilmesi
12:00 – 13:00 Kokteyl
Sergi Salonu: 
GALERİ BAŞKENT
Başkent Üniv. Bağlıca Kampüsü

 

 

Mühendislik Fakültesi, 7.Bitirme Projeleri Sergisi 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde Başkent Galeride akademi, sanayi, öğrenci velileri ve basının katılımıyla gerçekleştirildi. Prof.Dr. İhsan Doğramacı Konferans salonunda yapılan açılış törenine, öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra Ankara sanayisinin temsilcileri, sanayiciler, akademisyenler, Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr.Mithat Çoruh, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman, meslek odaları temsilcileri ile Anadolu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Açılış töreninde açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz, teknolojinin sürdürülebilir ekonomi için önemine değinerek, son sınıf öğrencilerinin projelerinin yer aldığı serginin, üniversite-sanayi işbirliği açısından önemli bir ortam oluşturduğunu belirtti. Rektör Prof.Dr.Ali Haberal konuşmasında Mühendislik fakültesi öğrencilerinin çok başarılı projeler hazırladığını ve mezunlarımızın başarılarıyla üniversiteizi n güzel şekilde iş hayatında temsil ettiğini belirterek mezunlara başarılar diledi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes’i temsilen açılışa katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve “Bu Gençlikte İş Var” projesi koordinatörü Metin Akman ise ekonomik gelişmişlik düzeyiyle inovasyon ve teknoloji yaratma arasındaki doğru orantılı ilişkiye dikkat çekti. Üniversitemiz kurucusu ve kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal da günümüzde teknolojinin hızla gelişmekte olduğunu belirterek, öğrencilerin bu yıl düzenlenen 7.Bitirme Projeleri Sergisini Çanakkale Şehitlerine İthaf etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek tarihi iyi öğrenmek ve bilmek gerekliliğini örneklerle anlatarak vurguladı.

Serginin açılışını yapan Prof. Dr. Mehmet Haberal ve beraberindeki heyet, daha sonra sergiyi gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Bilgisayar, Biyomedikal, Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümlerinden toplam yaklaşık 100 bitirme projesinin yer aldığı sergide, projelerin önemli bir bölümünün günlük hayatı kolaylaştıran ve hayatta karşılaşılan sorunlara pratik çözümler üreten konulara sahip olduğu dikkat çekti. Projelerin bir kısmının TÜBİTAK tarafından Sanayi Destekli Bitirme Projeleri için verilen desteğinden yararlanarak hazırlandığı ve böylece öğrencilerin bu aşamada proje önerisi hazırlama, destek alma ve sonuçları raporlama gibi önemli deneyimi de kazandıkları gözden kaçmadı. Bu yıl sergilenen projelerin hepsi birbirinden güzel ve çok başarılı projeler olup Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunlarının ülkemize, dünyaya yapabileceği katkıların güzel birer örneğini oluşturmaktaydı. İzleyen günlerde basında yer alan proje haberleri öğrencilerimizin motivasyonunu artırarak fakültemiz öğrencilerinin başarılarının kamuoyu ile paylaşılmasını sağlamıştır. Genç mezunlarımıza başarılar diler, fakültemiz ailesinin birer ferdi olarak tüm yaşamlarında yollarının açık ve başarılarla dolu olmasını dileriz.

Foto Galeri: