BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

MÜDEK Değerlendirme Ekibi Ziyareti

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

Fakültemiz 2013 yılında Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümleri ile ilk kez MÜDEK tarafından akredite edilmiş ve 2015 yılında tekrar değerlendirilerek bu iki bölümümüzün akreditasyonu 2018 yılına kadar uzatılmıştı.

Akreditasyonumuzun yenilenmesi amacıyla 11-13 Mart 2018 tarihlerinde MÜDEK tarafından 3. Kez değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Değerlendirme takımı üyeleri; Prof. Dr. Ertan Baydar, Doç Dr. Yalçın Tanes, İffet İyigün Meydanlı, Doç.Dr. Ali Ekici’den oluşmuştur. Değerlendirme takımına Engin Arıkan başkanlık etmiştir. Takım içerisinde  Selahattin Cem Kılıç öğrenci değerlendirici olarak görev almıştır. Ayrıca, Müdek Genel Sekreteri Yavuz Erçil ve Müdek Ofisinden Buse Yılmaz takıma eşlik etmişlerdir.

MÜDEK'in akredite ettiği programlara EUR-ACE (Bachelor) Etiketi (EUR-ACE (Bachelor) Label)verme yetki belgesinin 5 yılda bir yapılan yenilenmesi kapsamında, Prof. Dr. Giuliano Augusti (QUACING, İtalya), Prof. Dr. Bohdan Macukow (KAUT, Polonya), Dr. Jean-Claude Arditti (CTI, Fransa) ve Prof. Dr. Sergey Gerasimov (AEER, Rusya) dan oluşan 4 kişilik bir ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) heyetide bu ziyaret kapsamında, "gözlemci" sıfatıyla yer almıştır. 

Ziyaret 11 Mart 2018 Pazar günü Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Berna Dengiz’in tanıtım sunumuyla başlamıştır.

Tanıtım toplantısına MÜDEK değerlendirme heyetinin yanında dekan yardımcıları Prof. Dr. Sıtkı Çağdaş İnam , Doç. Dr. Yusuf Tansel İç,  Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahir Yavuz ve fakültemiz öğretim elemanları katılmışlardır.