BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Roboik 2018 Yarışmasında Mansiyon Ödülü

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi "PARSY-ROV"  Takımı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) Roboik 2018 Yarışmasında Mansiyon Ödülü Aldı

 

Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) Roboik Yarışmaları kapsamında düzenlenen  İnsansız ve Otonom Deniz Araçları Ödül Töreni, SSB’nin Nuri Demirağ Konferans Salonunda 28 Aralık 2018 tarihinde SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel,  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Haberal ve diğer bazı üniversite rektörleri, TAİS Genel Müdürü Doğan Beşcan , STM Genel Müdürü Murat İkinci,  TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Fitöz ve  aynı zamanda yarışmanın jüri üyesi olan Prof. Dr. Metin Yerebakan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören sırasında  Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Ortaya çıkan herhangi bir fikri ve tasarımı genişletebiliyorsak, o ekiple temasımızı sürdürebiliyor, onların önünü açabiliyor, projenin devamlılığını sağlayabiliyorsak en büyük ödülü vermiş oluruz"  diyerek SSB’ nin vizyonunu , uygulamasını ortaya koydu ve bu tür robotik yarışmaların tekrarlanacağını belirtti.

 "Yarışmaların kara, deniz ve hava sistemleri gibi alanlarda olmasını teşvik ediyoruz diyerek sözlerine devam eden Sayın Demir  gençlerin motive olmasını sağladı.

SSB Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse ise  savunma sanayisinde sürekliliği sağlamak için sadece ihracatı artırmak değil, yetenekli nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

SSB’nin 2017 yılından itibaren düzenlemeye başladığı Roboik Yarışmaları bu yıl 23-24-25 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlendi ve  İnsansız ve Otonom Deniz Araçları Yarışması'nın "İnsansız Su Altı Araçları Prototip Yarışması" kategorisinde üniversite ve lise öğrencileri mücadele etti. 10 takımın finale kaldığı yarışmada, 8 üniversite ile 2 lise takımı enkaz çıkarma, montaj, mayın imha ve otonom görevlerini yerine getirmeye çalıştı. Dereceye girenlere mansiyon ve teşvik ödülleri dahil 73 bin lira para ödülü verildi.

Yarışmanın  mansiyon ödüllerini, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi "PARSY-ROV" ve Yıldız Teknik Üniversitesi "CASMARINE" takımları aldı.

Başkent Üniversitesi Mühendislik fakültesi takımı  Danışman  Dr.Öğretim Üyesi  Andaç Töre Şamiloğlu , Takım Lideri  Araş. Gör. Kemal Güven, takım üyeleri  Araş. Gör. Gülden Adıyaman, Araş. Gör. Deniz Sarper Semerci, Mehmet Kılağuz,  Kaan Kuştepe, Furkan Batıhan Kartal, Mehmet Ali Gümüş ve Emre Karamullaoğlu’nu  bu başarılarından ötürü kutluyoruz.