BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Bu Gençlikte İş Var! 2019 Yarışmasında İkincilik

TÜSİAD “BU GENÇLİKTE İŞ VAR!” 2019 YARIŞMASINDA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İKİNCİ OLDU

TÜSİAD tarafından, geleceğin genç girişimcilerine, iş dünyasının destek ve deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerinin iş fikirleriyle katıldıkları “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasına bu yıl 21 şehirden ve 36 üniversiteden 96 girişimci adayı katıldı. Bunlardan 33 ekip girişimcilik kampında eğitim aldı ve 12 ekip yarı final etabına geçmeye hak kazandı.  

20 Nisan 2019 İstanbul’da yapılan törende yapılan final yarışmasında, Fakültemiz Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği bölümlerinden öğrencilerimizden Nabican Göktürk Özdemir, Bahadır Gökberk Özdemir, Mahmut Serkut Ogut, Ayçanur Tekin ve Nişantaşı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Hakan Aktan’dan oluşan Kisar ekibi “Bal Kutusu” isimli projeleri ile Akıllı Bal Peteği yaparak yarışmada sırasıyla ön eleme, eğitim kampı, TÜSİAD rehberleriyle çalışma ve yarı final etaplarını geçtikten sonra, final turunda 50.000TL’lik ikincilik ödülünü kazanmışlardır.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski’nin açılış konuşması yaptığı törene iş dünyasının önde gelen isimleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. Törende final jüri üyeliğini Cansen Başaran-Symes (Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı), Pınar Abay (ING Bank Genel Müdürü), Rami Atikoğlu (BASF Türkiye Genel Müdürü), Haluk Kayabaşı (Kibar Holding CEO) yaparak, finalist ekiplerin sunumlarını dinledi ve değerlendirdiler.

TÜSİAD tarafından, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner genç girişimcileri ortaya çıkarmak ve inovatif fikirlerini büyük sermaye ile buluşturmak amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında ikincilik kazanan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Tüm destekleri için Başkent Üniversitesi Yönetimine, fikirlerini yeşertmede desteklerini esirgemeyen Ekin Ön Kuluçka Merkezine, yarışmanın her aşamasında öğrencilerimize destek olan Fakültemiz Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörüne ve Fakültemiz öğretim üyelerine de ayrıca teşekkür ederiz.