BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Prof. Dr. A. Ziya Aktaş a Onur Ödülü

 

Prof. Dr. A. Ziya Aktaş’a Onur Ödülü

Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) tarafından düzenlenen “1. Yılbaşı Yemeği ve Ödül Gecesi” nde BMO üyeleri, öğrenciler ve akademisyenler bir araya geldi. Türkiye’de Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin kurucu hocaları ve ilk mezunu öğrenciler buluştular!


ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde 7 Aralık 2013 gerçekleştirilen etkinliği Ezgi Pekşen ve Özgen Muzaç sundu. BMO Yönetim Kurulu Başkanı Gölay Şakiroğulları yaptığı açılış konuşmasında, ilk kez böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini; BMO Onur Kurulu kararıyla Onur Ödülleri’nin, meslekte 30, 31 ve 32′inci yılını dolduran meslektaşlarımıza hizmet ödüllerinin ve BMO’nun “İlk”lerini gerçekleştiren üyelerine plaketlerinin verileceğini belirtti.


Gecenin ilerleyen saatlerinde Onur Ödülleri, Hizmet Ödülleri ve plaketler dağıtıldı. Türkiye’de 1977 yılında kurulan ilk Bilgisayar Mühendisliği bölümleri olan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün kurucularından ve kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. Ziya Aktaş’a ve Hacettepe Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü’nün kurucularından ve kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal’a Onur Ödüllerini ilk dönem mezunu öğrencileri verdi.

Ülkemizde Bilgisayar Mühendisliği alanında yetişen bireylerde çok emeği olan hocamızı kutluyor, nice yıllar hizmet vermeye devam etmesini diliyoruz.