BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Dönem Sonu (Final) Sınavları Hakkında

Sevgili Öğrenciler,

Dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi etkileyen COVID 19 virüsü ile mücadele sırasında virüsün yayılımını azaltmak amacıyla alınan önlemlerden biri olarak, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de eğitim dijital ortama taşınmıştır.

30 Mart 2020 tarihinden itibaren haftalık ders programımıza uygun olarak, sizlerin ve öğretim üyelerimizin birbirini görebileceği karşılıklı etkileşimli dijital ortamda yürüttüğümüz dersler 12 Haziran’da tamamlanmış olacaktır.

Sizler için en iyisini yaparak bu dönemi dijital ortamda başarılı bir şekilde tamamlıyoruz. Öğrenmeye eksiksiz devam edebilmeniz için tüm hocalarımız ve idari personelimiz ile oldukça yoğun bir dönem geçirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Pandemi döneminin devam etmesi nedeniyle dönem sonu (final) sınavlarınız da vize sınavlarında olduğu gibi on-line şekilde yapılacaktır.

Bu dönemin sonunda, dönem içi tüm çalışmalarınız yanında final sınavlarınız da dikkate alınarak ölçme-değerlendirme işlemleri tamamlanacaktır.   

Final sınavları programları hazırlanmış ve ilan edilmiştir. Final sınavlarında da ara sınavlara benzer veya farklı yöntemler kullanılacaktır.

Sınavların eşit koşullarda yapılması ve değerlendirmelerde adaletin sağlanması önemli olup bu anlamda bazı önlemler alınacaktır.

Derslerin özelliğine bağlı olarak her bölümde, her derste farklı gözetim mekanizmalarının kullanılması önemlidir. Örneğin bazı derslerin sınavları kısa sureli sınavlar şeklinde yapılırken; bazı derslerde kişiye özel sınavlar hazırlanarak uzun sureli Take-Homelar verilebilecektir. Benzer sistemler örgün öğretimde de kullanılmaktaydı ve her dersin sınavı dersin özelliğine bağlı olarak farklılıklar göstermekteydi. On-line sınavların bazılarında dersin ve sınavın yapısına bağlı olarak kameralarınızın açık olması istenecektir. Bu nedenle hazırlıklarınızı önceden yapmanız beklenmektedir.

Sizlere başarılar diler, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. 

 

Prof.Dr. Berna Dengiz

Dekan