BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

2016 YGA Engelsiz Hackathon Birinciliği

7-8 Mayis 2016 tarihlerinde, Vestel ve YGA (Young Guru Academy) tarafindan sosyal girisimcilik kategorisinde düzenlenen Engelsiz Hachathon yarismasinda 668 basvuru arasindan seçilen 60 kisi, 17 ekip görme engelliler için proje gelistirdiler.  24 saat boyunca süren kod maratonu sonunda yapilan jüri seçimiyle 3 proje dereceye girdi. Görme engellilerin günlük ihtiyaçlarina somut çözümler sunmak için düzenlenene yarismada kazanan projeler Vestel City'den üretim destegi kazandi. Bölümümüz ögrencilerinin olusturdugu ITC ekibi tarafindan gelistirilen akilli gözlük bu yarismada birinci seçildi. Öğrencilerimizi Kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.


ITC ekibi fotoğraftaki soldan sağa sırayla: Mehmet Ali Baysal, Kürsat Eren Uzun, - , Baran Akbiyik, Aykut Arabacioglu, Mert Kaya


ITC: Görme engellilerin hayatini kolaylastirmayi isteyen ITC takimi, etraftaki cisimlerin sesli olarak algilanmasini saglayan akilli gözlük projesiyle birinciligi kazandi. Çesitli sensörle donatilan akilli gözlük mesafe ve çarpma uyarisi vererek görme engellilerin çevreyle etkilesimini kolaylastirmayi ve bireysel hareket kabiliyetini arttirmayi hedefliyor.