BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Ulusal İşbirlikleri


Başkent Üniversitesi İle Maya Okulları Arasında İşbirliği Protokolü

Başkent Üniversitesi İle Maya Okulları Arasındaki İşbirliği Protokolü Rektör V. Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ve Maya Okulları Genel Müdürü Oktay Selçuk'un katılımıyla  Başkent Üniversitesinde  20.12.2023 tarihinde gerçekleştirilen törenle İmzalandı.
Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Maya Okullarının gereksinimleri doğrultusunda Yapay Zeka Uygulamaları konusunda eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini içeren protokol ile ülkemizin nitelikli iş gücünün yetişmesine önemli katlılar sağlanması hedeflenmektedir. 
Özellikle mühendislik uygulamalarına gereksinim duyulan eğitim ve proje faaliyetlerinde  işbirliği yapılması ve ortaöğrenim ve lise öğrencilerinin daha nitelikli eğitim almalarına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Tansel İç ve fakülte öğretim üyelerinin de bulunduğu törende imzalanan protolde, Maya Okulları öğretmenlerinin yapay zeka alanında mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve öğrenci projelerine rehberlik etme konularında iş birliği yapma temel hedef olarak belirlenmiştir.
İşbirliğine katkı, destek ve imza törenine katılımlarından ötürü üniversitemiz yöneticileri ile maya okulları yöneticilerine teşekkürlerimizi sunarız. 
 

 


EMO Ankara Şubesi İşbirliği Protokolü

Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında  29.03.2023  tarihinde bilimsel, akademik çalışmalar, danışmanlık, projeler ve eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında iş birliklerini içeren bir protokol imzalanmıştır. Protokol ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümlerindeki öğrencilerin bitirme projeleri desteklenecek, öğrencilere EMO tarafından burslar verilebilecek, staj imkanı sağlanmasında katkıda sağlanacaktır. Ayrıca öğrencilerimize şu anda EMO'ya ücretsiz kayıt imkanı sunulmaktadır.

Bilimsel ve sektörel alanda işbirlikleri yapmak üzere alınan kararlar doğrultusunda çalışmalara başlanacaktır.