BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Bilgisayar Ağ Uygulamaları Laboratuvarı

 

Ruijie ve Bimel firmalarının altyapı ve notebook katkıları ile Türkiye’de ilk defa Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde  Bilgisayar Ağ Uygulamaları Laboratuvarı kurulmuş ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bilgisayar Ağ Uygulamaları Laboratuvarı; 20 adet Ethernet Anahtar (Switch), 20 adet Access Point, 20 adet notebook, 3 adet Access Point Controller ve 2 adet 4G Router cihaz ile donatılmış durumdadır.

Yeni kurulan  ve 2022-23 akademik yılı güz döneminde uygulamaya alınarak öğrencilerimizin hizmetine sunulan  Bilgisayar Ağ Uygulamaları Laboratuvarında  verilen  ilk ders  Sayın Ender Kefoğlu hoca tarafından yürütülmektedir. Ender Kefoğlu hocamız aynı zamanda laboratuvar cihazlarını armağan eden BİMEL şirketinin kurucusudur. 

Öğrencilerimizin donanımlı yetişmesi ve böylece dünyada ve ülkemizdeki dijitalleşme gelişimine önemli  katkılar sağlanması hedeflenmektedir. Bu laboratuvarın kurulmasında  emeği geçen Bilgi İşlem Daire Başkanı Sayın Mehmet Altun’a, Bilgi İşlem Daire Başkan Yardımcısı Sayın İsmail Haberal’a, Başkent Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Elektrik İşleri sorumlusu Sayın Mehmet Ergin Haberal’a  ve tüm altyapı ve donanımı sağlayan Ruijie ve BİMEL firmaları yönetimine çok teşekkür ederiz.