BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan Akademi Üyesi Seçildi

Başkent Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Mühendislik Akademisi Uluslararası Üyeliğine seçildi

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan, dünyanın en başarılı mühendisleri arasında yer alan iş, akademi ve kamusal alanlarda çalışan kıdemli profesyonellerden oluşan  ve  2400 üzerinde ulusal+300 üzerinde uluslararası seçilmiş ulusal ve uluslararası üyesi bulunan Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Mühendislik Akademisi (National Academy of Engineering- nae.edu), tarafından Akademi alanında Uluslararası Üyeliğe seçilmiştir.

Bu üyelik, bir mühendise tevcih edilebilen en üst düzey mesleki şeref unvanlarından biri olup, Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan hocamız “binaların deprem güvenliğinin iyileştirilmesi ve sismik direncin Yükseltilmesi amacıyla yaptığı araştırmalar, yayınları ve eğitime katkıları ” nedeniyle  “Akademi Üyeliğine” seçilmiştir.  Dünya çapında  National Academy of Engineering üyesi olan 280 kadar meslek insanı bulunmaktadır  ve  Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan ülkemizde bu payeye layık görülen ikinci  kişi olmuştur.

Sayın Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan Hocamızı ABD Ulusal Mühendislik Akademisi üyeliğine seçildiği için kutluyor,  başarılarının devamını diliyoruz.