BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Anadolu OSB Proje Etkinliği

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin 2015-16 Akademik yılı Bitirme Projesi dersi kapsamında ve üniversite sanayi işbirliği ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB)’nde gerçekleştirdiği projelerin sonuçları sanayicilerle paylaşıldı. Başkent Üniversitesi ile Anadolu OSB arasında yapılan ‘Eğitim Protokolü’ ile Mühendislik Fakültesi öğrencileri bitirme projelerini tamamladı. Tamamlanan projelerin her biri işletmelerin mevcut problemlerini çözerek iyileştirme sağlamakta ve dolayısıyla verimliliklerini artıracak yeni öneriler sunmaktadır. Proje sonuçları firmalar tarafından  üretim süreçlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Benzer çalışmalar 2016-17 yılı Akademik Yılında  4. Sınıf öğrencileri tarafından farklı firmalarda yapılacaktır.  

05/09/2016 tarihinde  Anadolu OSB’de firma yöneticileri/sahipleri, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Kadir Varoğlu ve Prof.Dr.Nermin Özgülbaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Berna Dengiz, Bölüm Başkanları, öğretim üye ve elemanları,  Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç ile öğrenciler yeni çalışmalara imza atmak için bir araya geldi.

Toplantıda, büyük taarruzun başladığı topraklarda üretim ve eğitim taarruzu başlattıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Hüseyin Kutsi Tuncay, üniversite ile işbirliklerini genişleterek devam edeceklerini bildirdi.

Ardından “Anadolu OSB’ nin yenilikçi fikirlerle işbirliğini takdirle karşıladığını” belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ali Haberal, şöyle devam etti:

“Akıllı sistemlerin yaygınlaşmasıyla sanayileşmede yeni bir döneme girildi. Üniversite öğrencileri ile üreticilerin beraber yaptıkları projeleri ülkeye hizmet olarak görüyorum. Yaratıcı düşünce ile üretim gücünün bu birleşmesini kutluyorum.”

Dekan Prof.Dr.Berna Dengiz ise üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek bir yıl önce başlattıkları bu projelerin başarı ile tamamlandığını, öğrencilerin bu süreçte deneyim kazandıklarını, sanayiyi yakından tanıdıklarını ve sanayinin de bazı problemlerinin çözüldüğünü dolayısıyla her iki kesimin de bu işbirliğinden kazanımları olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan  Ressam Hikmet Çetinkaya Mehmet Haberal için yaptığı özel tabloyu Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr.Mehmet Haberal’a Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı seçilmesini kutlamak amacıyla hediye etti

Foto Galeri: