BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

Mühendislik Fakültesinin Akreditasyon Başarısı

Bilgisayar, Biyomedikal Ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Programları Hem Ulusal Hem De Uluslararası Akreditasyon Aldı

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin  Bilgisayar, Biyomedikal ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleri ulusal ve uluslararası akreditasyon alarak, mezunlarının Avrupa ve ABD’de akredite edilmiş bölüm mezunu olmalarını  sağladı.

Daha önce akredite edilmiş Endüstri ve Makine Programlarından sonra şimdi Bilgisayar, Biyomedikal ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği programları da akredite edildi. Böylece hem Avrupa ve ABD’de hem de Ülkemizde akredite edilmiş bölüm mezunları olacak öğrencilerimize dünya mühendisi olma yolu açıldı.

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,  hayatın her alanını düzenleyen üretimin mimarı ve tasarımcısı  olacak olan mühendisleri ulusal ve uluslar arası standartlara göre kurduğu, sürekli iyileşmeye dayalı bir eğitim-öğretim sistemi ile yetiştirerek mezun ediyor. Bu standartların sağlanma belgesi; YÖK tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, kısaltılmış adıyla, MÜDEK tarafından verilmiştir. Bilgisayar, Biyomedikal ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programlarımız tüm hazırlıklarını yaparak, başarılı çalışmaları sonucu 2019 Temmuz sonuna kadar MÜDEK tarafından akredite edilmişlerdir. Bundan böyle daha çok çalışıp tüm bölümlerimizin akreditasyon devamlılığını sağlamak en önemli ve sürekli işimizdir.

Yetiştirdiği mühendislerle çeşitli sektörlerde ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  güçlü öğretim kadrosu ve güçlü alt yapısıyla iş dünyasının istediği alanlarda, üniversite-sanayi işbirliğini önemseyen bir anlayışla,  toplumsal ve sosyal konulara duyarlı mühendisler yetiştirmektedir.

Kasım ayı içinde üniversitemizde düzenlenecek bir törenle akreditasyon belgeleri bölümlerine verilecektir.


Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümleride daha önce akreditasyonu tamamlamışlardır.