BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi

 

10 Similasyon ve Optimizasyon - CAD Laboratuvarı

Teknik Resim derslerindeki elle yapılan çizimler Teknik Resim salonunda CAD ile yapılan çizimlerin laborutuvar uygulamaları bu laboratuvarda yapılmaktadır. 22 kişisel bilgisayar, renkli çizici, tarayıcı ve lazer yazıcı ile donatılmış olan bu laboratuvarda, öğrenciler CAD kullanarak çizim yapmaktadırlar.

Bu laboratuardaki bilgisayarlar, üretim ve hizmet sektöründe ortaya çıkan problemleri benzetim teknikleri kullanarak çözmek için gerekli olan yazılımlar ile donatılmıştır. Laboratuar END 320 Benzetim, END 422 Benzetim Dilleri Lisans derslerinde ve END 506 Sistem Benzetimi Yüksek Lisans dersinde ilgili öğretim üyesi, öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından kullanılmaktadır. Bunun dışında öğrenciler bu laboratuarda ödev, proje ve serbest çalışma imkanına sahiptir.

Laboratuar İmkanları
Simülasyon ve Optimizasyon Laboratuarı hepsi 2012 yılında yenilenmiş olan 23 adet HP Compaq 6000 bilgisayardan oluşmaktadır. Tüm bilgisayarların internet bağlantısı vardır.
Laboratuarda 3 adet servera, Uzaktan Masaüstü Bağlantısı ile erişim imkanı bulunmaktadır. Bu serverlar araştırma ve eğitim amaçlı farklı yazlımlar ile donatılmıştır. Bilgisayarlarda bulunan yazılımlar aşağıdaki gibidir:
• Genel amaçlı: Microsoft office, Visio 
• Optimizasyon: Lingo11 
• Simülasyon: Arena 13.5, SIMAN
• İstatistik: Minitab 15, SPSS 

Foto Galeri: